Koncepciók, gondolatok különböző témákban

Koncepcionárius

Koncepcionárius

Digitalizáció margójára 2. JIT

2020. március 26. - Koncepcionárius
Reggel hallgattam a #millásreggeli műsorát, ahol @Gyurcsik Attilával beszélgettek a posztkoronavilágról az inflációról és a deglobalizációról.  A leírtak alapján a logisztika #digitális támogatása még inkább felértékelődik, fontos lesz a "Mi hol van?" kérdésre a válasz. Jól látszódik most is, hogy az ellátási bizonytalanságok információhiányból származnak, földrajzi helytől függetlenül.
Ha a JIT kitettséget próbálja egy cég csökkenteni, akkor a nagyobb raktárkészletekről is fontos tudni, hogy miből mennyi van, és legfőképp, hogy hol. Ezekre a kérdésekre nagyon jó válaszokat tudok adni egy kis digitális támogatással, amit a Pozi biztosít.
Ha marad a JIT rendszer, csak földrajzilag közelebbi beszállítóval, így mérsékelve a kitettséget, akkor is lehet használni a digitális támogatást, mert már a beszállítóhoz kinyúlva is lehet információt kapni.
Mindkét esetben adatok alapján tudunk dolgozni, tervezni. Mindkét verzió lehet csapda is, de ez szerintem inkább lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://koncepcionarius.blog.hu/api/trackback/id/tr8615559804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása